Over ons


Koor

Kamerkoor Pro Musica is opgericht in september 2014 en bestaat uit een enthousiaste groep van 15 geoefende zangers die uit de wijde regio komen. Het kamerkoor repeteert op dinsdagavonden van 20:00 – 22:00 uur in “De Fontein”, Marleseweg 15, te Den Ham. In de aanloop naar een concert ( twee à drie keer per jaar) wordt er ook een uitgebreide repetitie op een zaterdag ingepland. Het repertoire richt zich op verschillende stijlperioden uit de muziekgeschiedenis, van Renaissance tot en met 21-eeuwse koormuziek.

De muzikale en artistieke leiding is handen van onze enthousiaste en inspirerende dirigent David de Jong.

Het zangplezier staat bij ons voorop!  Wij streven daarbij naar stijlvolle en inspirerende uitvoeringen. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens luisteren. Dit kunt u aangegeven via het contactformulier.

Lid worden van ons koor?

Heeft u belangstelling gekregen om mee te zingen of om een keer een koorrepetitie bij te wonen, dan bent u van harte welkom op dinsdagavond 20.00 uur aan de Marleseweg 15 in Den Ham.

Dirigent

David de Jong (1969) begon met orgelles in 1979 en studeerde van 1982 – 2003 orgel bij Johan G. Koers, die nog steeds zijn mentor is. In 1988 won hij de tweede prijs op het Nationaal Orgelconcours te Elburg.

David de Jong is sinds 1998 predikant, maar geeft nog regelmatig concerten. Zijn spel is te beluisteren op een veertiental cd’s, opgenomen in o.a. de Bovenkerk in Kampen, de Martinikerk in Bolsward, de Martinikerk in Sneek en de basiliek in Raalte.

In 2007 was hij finalist van het Hinsz Compositieconcours. Hij componeerde werken voor koor, orgel, klavecimbel en beiaard. Koraalmelodieën van zijn hand verschenen in diverse bundels.

David de Jong studeert koordirectie aan de Meerjarige Dirigenten Opleiding van de dirigentenwerkplaats te Utrecht.