Over ons

Koor

Kamerkoor Pro Musica is opgericht in september 2014 en bestaat uit een enthousiaste groep van 23 geoefende zangers die uit de wijde regio komen. Het kamerkoor repeteert op dinsdagavonden van 20:00 – 22:00 uur in “De Fontein”, Marleseweg 15, te Den Ham. In de aanloop naar een concert ( twee à drie keer per jaar) wordt er ook een uitgebreide repetitie op een zaterdag ingepland. Het repertoire richt zich op verschillende stijlperioden uit de muziekgeschiedenis, van Renaissance tot en met 21-eeuwse koormuziek.

De muzikale en artistieke leiding is handen van onze enthousiaste en inspirerende dirigent Rolf Drost. Meer over hem in het submenu van deze pagina.

Het zangplezier staat bij ons voorop!  Wij streven daarbij naar stijlvolle en inspirerende uitvoeringen. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens luisteren. Dit kunt u aangegeven via het contactformulier.

Lid worden van ons koor?

Heeft u belangstelling gekregen om mee te zingen of om een keer een koorrepetitie bij te wonen, dan bent u van harte welkom op dinsdagavond 20.00 uur aan de Marleseweg 15 in Den Ham.

Dirigent

Rolf Drost (1958) studeerde orgel bij Willem Mesdag (Enschede), Johan Beeftink en Henk Valk (Groningen) en nam lessen koordirectie bij Cees Rotteveel.

Bij de bas/bariton Bert van de Wetering (Zwolle) volgde hij een aantal jaren zangles.
Hij dirigeerde diverse koren in o.a. Groningen (Vox Nova) en Zwolle (Intonatus).
In 2014 nam hij het initiatief tot de oprichting van Kamerkoor Pro Musica waarvan hij artistiek leider is.
Naast zijn activiteiten als koordirigent participeert hij als zanger in diverse vocale ensembles (o.a. Jongenskoor Dalfsen), geeft individuele lessen stemvorming en is actief als kerkorganist.